Kim bir topluma benzerse onlardan olur(h.ş.)
Son yıllarda maalesef müminlerinde içine bir virüs gibi sinmiş konforizm hastalığı,bizi bitiriyor.Benzemek ,önce gözün kayması ,sonra gönlün kaymasıyla olur.
Bizi benzetmeye çalıştıkları ve ilkokuldan beri örnek gösterilen BATI aslında batıyor.O batıya çok özenenler,çok değil, bi on günlüğüne gitmiş oraları dolaşmış olsalar,döndüğünde çöküp,vatanının toprağını öperler.Batı tabuta konulmuş gömülmek üzere olan cenaze gibidir aslında.Ama hayran olanlar tabuta da,mezara da,hatta mezardaki böceğe bile hayran olurlar.
Paraları gitmesin diye bakkaldan poşet almazlar.Sokaklar caddeler hep pislik içinde.Gitseler görecekler nasıl çocuk sevgisi yerine hayvan sevgisini koyduklarını.Birbirlerini nasıl aldattıklarını.
Kafirler,zalimler hep aldatandır.Karşılarında iknaya hazır kimsler oldukça onlar aldatmada ,yalanda azıtacaklardır.
Allahu Teala'nın en çok notumuzu kırdığı yer;Kişinin özünün ve sözünün bir olmaması.Ayette"BİZ KULLARIN YANLIZ KALPLERİNE BAKARIZ"diyor.Özü ve sözü temiz olan insanlar,Allah'ın razı olduğu sevgili kimselerdir.Diğer bi ayette Allah (c.c)"KİTABİMIZA SEÇTİKLERİMİZİ VARİS KILARIZ" buyuruyor.yani özü sözü doğru,yolu düzgün olanları.
Kimler yemin eder;İçinde sakladığı kötülüğün görülmesini istemeyenler.
-Vallahi ben almadım.
-Vallahi bensöylemedim.
-Vallahi biz Allah'ı çok seviyoruz.
Bizim kalplerimiz temiz.Sen nerden bilyosun temiz olduğunu.Acaba Allah (cc) aynı şeyleri söyleyecek mi.Hem içi temiz olan kalbin dışı niye kirli olsun.Bir kabın içinde süt varsa dışına da süt akar.Bir kabın içinde sirke varsa dışarıya süt akmaz."Benim kabımın(kalbimin)dışı sirke ama bakma,içinde süt var".Bu yalan bi cümle.İçini saklayan dışını insanlara başka göstermeye çalışan kimse çokça ve ısrarla yemin eder.
ABDÜLHAMİT KAHRAMAN'IN SOHBETİNDEN
BİR BÖLÜM
"EYRABBİM AYAKLARIMIZI İSLAM , GÖNÜLLERİMİZİ İMAN ÜZERE SABİT KIL"
|